Vask på badet? Her er hvordan du takler 6 vanlige problemer

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Mye går med i et baderomsoppussingsprosjekt, men å unngå seks vanlige feil kan forenkle oppussingsplanen din. Finn ut hva du skal forhindre og bremse ombyggingsprosessen.

Et bad er et av de sentrale områdene i ethvert hjem. Det fungerer som et sted å slappe av etter en hard dag. Det er også et sted hvor du kan gjøre deg klar til enhver dag. Et bad er med andre ord en nødvendighet. Dessverre kan det også være en betydelig kilde til frustrasjon.

En ineffektiv bløtleggings- og badeopplevelse, dårlig drenering og utette kraner og rør er vanlig i badekar.

Karet kan også utvikle sprekker for å fikse lekkasjen og løse badeproblemet. Badekarproblemer utvikler seg på grunn av mange årsaker. Her er noen av de vanligste badekarproblemene, sammen med løsningene deres.

1. Dryppende kran

Har du en dryppende kran som må skiftes? Det kan være en vanskelig oppgave for den gjennomsnittlige hendige huseier, først og fremst når delene har korrodert og er vanskelige å fjerne. Før du prøver å reparere deg selv, er det viktig å være klar over risikoen. Hvis delene går i stykker under fjerning, kan du forårsake ytterligere skade på kranen og til og med måtte ringe en rørlegger.

Heldigvis tilbyr mange kranprodusenter gratis erstatningskassetter eller til og med gratis kraner, så det er verdt å ringe kundeservice før du kjøper reparasjonsdeler. Dette kan spare deg for penger og tid ved å kjøpe og installere delene.

Hvis du fortsatt er fast bestemt på å reparere deg selv, kan flere skritt tas for å sikre en vellykket jobb. Start med å slå av vanntilførselen og tømme kranen. Deretter kan du demontere kranen, og passe på å merke rekkefølgen på delene. Du må kanskje bruke en skrutrekker eller tang for å løsne noen muttere og bolter. Til slutt kan du fjerne den gamle patronen eller skiven og sette inn den nye.

Hvis du er en praktisk, nybegynner huseier som bare takler sitt første badekarproblem og løsning, er det viktig å være klar over risikoen involvert. Du kan ende opp med å forårsake mer skade, kaste bort tid og penger, eller måtte ringe en rørlegger. Hvis du er usikker på hva du skal gjøre, er det best å være forsiktig og ringe en profesjonell for å få jobben gjort riktig.

2. Tett eller sakte drenering:

Når det gjelder problemer med vask på badet, er de vanligste synderne såpeprodukter og løst hår. Dette kan føre til en opphopning av materiale i baderomsavløpet ditt, noe som fører til en tett eller sakte-drenerende vask. Hvis du har en mekanisk dreneringsstopper, er et av de første trinnene du må ta når du feilsøker dette problemet, å sjekke den horisontale dreiestangen noen få centimeter under avløpsåpningen. Dette området er mest sannsynlig å bli tilstoppet med hår.

Når du har identifisert området som sannsynligvis vil forårsake problemet, er det på tide å begynne å rengjøre. Du må løfte proppen og fjerne hårklosser med fingrene eller en tang. Vær forsiktig når du gjør dette, så du ikke skader rørene eller stopperen.

Hvis du har problemer med å fjerne hårklossen, må du kanskje prøve å skylle avløpet med varmt vann eller bruke et avløpsrenser. Dette kan bidra til å bryte opp såpeskum eller hår som sitter fast i avløpet og forhindre tilstopping i fremtiden.

Når det gjelder problemer med vask på badet, er det viktig å ta en proaktiv tilnærming og regelmessig rengjøre avløpet og proppen for å forhindre at det oppstår tilstopping i utgangspunktet. Å ta deg tid til dette kan spare deg for mye tid og frustrasjon.

Hvis du har problemer med vasken på badet og ikke klarer å løse problemet på egenhånd, er det en god idé å ringe en rørlegger for å få hjelp. De kan se på problemet og gi en mer permanent løsning.

3. Lekkende avløpsrør

Lekkasjekilden kan være flere steder ved håndtering av et utett avløpsrør. Det kan være der avløpsrøret møter vasken, der avløpspluggen er plassert, eller feil i avløpsrørskjøtene. Noen ganger kan lekkasjer under vasken være forårsaket av en løs eller ødelagt avløpsstoppmekanisme eller av mislykkede fugeskjøter som gjør at vannsprut fra benkeplaten kan lekke rundt toppmonterte vasker.

Når vasken på badet lekker, er det viktig å handle raskt. Hvis du ikke gjør det, vil vannet raskt forårsake skade på området rundt. Dessuten, jo lenger du venter med å fikse lekkasjen, desto verre kan skaden bli.

Å reparere avløpslekkasjer er mer komplisert enn å bytte ut en kranpatron, så det er best å ringe etter profesjonell hjelp. En anerkjent rørlegger vil kunne identifisere kilden til lekkasjen og bestemme den beste måten å reparere den på. De vil også kunne inspisere området og sikre at ingen annen skade har oppstått på grunn av det lekkende røret.

4. Defekt avløpsstopper

En avløpstopper er en mekanisme som lar deg åpne og lukke avløpet med en knott øverst på kranen. Det er vanligvis en pålitelig del av installasjonen av baderomsvasken, men problemer kan fortsatt oppstå. Vanlige baderomsproblemer som en løs festemutter som fester den horisontale dreiestangen kan hindre avløpsstopperen i å fungere eller la avløpsvann lekke under vasken.

Heldigvis finnes det noen få enkle løsninger på dette badekarproblemet. Prøv først å stramme ringen rundt den horisontale dreiestangen med fingrene. Hvis dette ikke eliminerer lekkasjen, kan du kjøpe en ny avløpsstoppmekanisme og reparere selv eller ringe en rørlegger.

Når det gjelder DIY-reparasjoner, er det viktig å sikre at du har kjøpt riktig størrelse og type avløpsstoppmekanisme som passer til vasken din. Du bør også ta deg tid til å installere den nye delen riktig for å sikre at den er sikker og unngå fremtidige lekkasjer.

Hvis du er ukomfortabel med reparasjonen, er det best å ringe en profesjonell rørlegger. En kvalifisert rørlegger kan diagnostisere problemet og utføre nødvendige reparasjoner raskt og sikkert.

5. Forringet vask fugemasse

Tetring av vasken er et viktig element i ethvert bad og er avgjørende for en skikkelig fungerende vask. Dessverre blir det ofte neglisjert og forverres over tid. Når tetningen i vasken blir dårligere, kan det føre til at vann samler seg rundt vasken, noe som fører til flere problemer. Denne artikkelen vil undersøke årsakene til og virkningene av forringet vask og gi løsninger på dette badekarproblemet.

En av de vanligste årsakene til forringet vaskefukting er alder. Over tid kan caulk bli sprø, tørr og sprukket. Dette kan skje på grunn av ulike faktorer, som varme, fuktighet og dampeksponering. En annen vanlig årsak er feil installasjon. Hvis fugemassen ikke er riktig påført, eller hvis feil type fugemasse brukes, kan det føre til problemer. Til slutt kan feil vedlikehold også bidra til problemet. For eksempel, hvis fugemassen ikke blir regelmessig inspisert og reparert, kan den bli skadet og må skiftes ut.

Effektene av forringet vask kan inkludere vann som samler seg rundt vasken, mugg, muggvekst og til og med vannskader på området rundt. I tillegg kan vannet begynne å lekke inn i skapets underside, noe som fører til diverse andre problemer.

Heldigvis finnes det noen løsninger på dette badekarproblemet. For det første kan en profesjonell inspisere tetningen og foreta nødvendige reparasjoner. Dette er den beste måten å sikre at den er i forskriftsmessig stand og ikke vil forårsake ytterligere skade. I tillegg er det en rekke produkter tilgjengelig som kan brukes til å forhindre og reparere forringet caulk. Disse produktene kan brukes til å fylle ut hull, samt forhindre ytterligere skade.

Bad Vask VVS Reparasjon

6. Vasken lukter råtne egg

Det kan være utrolig frustrerende når du merker en vond lukt som kommer fra baderomsavløpet. Enten det er en stinkende vask eller en ubehagelig lukt som kommer fra et badekar, er det viktig å identifisere årsaken og ta de nødvendige skritt for å løse det.

Et vanlig problem er lukten av råtne egg som kommer fra vasken eller badekaret. Denne lukten er vanligvis forårsaket av mikrobiell infeksjon i avløpet og muligens vaskens overløpspassasje. Heldigvis kan en enkel behandling hjelpe deg med å bli kvitt lukten en gang for alle.

Løsningen er å helle 3 % hydrogenperoksid ned i avløpet. Du kan kjøpe dette fra et hvilket som helst apotek eller på nettet, og det bør brukes med en hastighet på 500 ml (2 kopper) per natt. Hvis lukten vedvarer neste morgen, bør du ta det ekstra trinnet å stappe en fille ned i avløpet og fylle overløpskanalen med hydrogenperoksid. La fillen sitte i overløpsgangen i to timer, og fjern den deretter.

Dette badekarproblemet og løsningen er en enkel måte å eliminere stinkende avløp og holde badet ditt til å lukte behagelig. Hvis vasken eller badekaret har blitt infisert med en mikrobiell infeksjon, bør denne hydrogenperoksidbehandlingen kunne løse problemet. Pass på å ta de nødvendige forholdsregler og følg instruksjonene nøye, og du skal være i stand til å bli kvitt lukten av råtten egg på kort tid.

Dommen

Baderomsvasker kan være en stor kilde til frustrasjon. Med riktig kunnskap og verktøy er det mulig å fikse vanlige problemer med baderomsvask som dårlig drenering, utette kraner og rør, og sprukne kar. I tillegg kan det å forstå hva du bør unngå under ombyggingsprosessen bidra til å forenkle prosessen og sikre at badet er en komfortabel og hyggelig plass for alle.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg