Problemer med kjøkkenvask og kran? Løsninger på vanlige problemer

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Du er sannsynligvis stolt av kjøkkenet ditt. Tross alt er det her du tilbereder og lagrer mat til familien din. Du elsker også å bruke tid på å tilberede og lage mat på kjøkkenet ditt. Men å gjøre det kan forårsake store problemer hvis du lar kjøkkenvasken og kranen bli skitten.

Vasken og kranen i kjøkkenvasken din er relativt små, men de spiller en stor rolle på hele kjøkkenet. Alt du trenger å gjøre for å rengjøre dem ordentlig er å gjøre litt grundig rengjøring.

Trenger du hjelp med kjøkkenvasken eller kranen? Lekker vann eller spruter det over alt? Er avløpet ditt tett eller treg å renne? I så fall er du ikke alene. Mange huseiere opplever vanlige problemer med kjøkkenvask og kran, og den gode nyheten er at mange av disse problemene kan fikses med enkle DIY-løsninger.

I denne artikkelen vil vi gi noen tips og triks for å takle disse vanlige problemene med kjøkkenvask og kran for å få kjøkkenet ditt i stand igjen.

1. Drypende kran

Kranproblemer er en av de vanligste problemene med kjøkkenvask. Hvis du har en dryppende kran, er sjansen stor for at du må bytte kassetten for å få den tilbake i stand.

De fleste moderne kjøkkenkraner bruker en enkelt ventilpatron for å kontrollere strømmen av varmt og kaldt vann i stedet for skivene som brukes i eldre kraner. Bytte av kassetten er den vanligste løsningen for å stoppe en dryppende kran.

Hvis du ikke er en erfaren gjør-det-selv-er, er det best å leie en profesjonell rørlegger for å bytte ut patronen. Det er en relativt enkel jobb som ikke tar lang tid, men en profesjonell kan gjøre det riktig.

Men hvis du føler deg modig og ønsker å takle jobben selv, sørg for at du er klar over de potensielle risikoene. Avhengig av kranen din, kan komponenter være vanskelige å nå eller kreve spesialverktøy. Å investere i de riktige verktøyene og rekvisita kan spare deg for tid og penger i det lange løp.

Før du bytter ut patronen, sørg for at du vet nøyaktig hvilken type kran du har. Noen ledende produsenter tilbyr livstidsgaranti på kraner for boligrør, inkludert gratis erstatningskassetter. Kontakt produsenten for å se om de vil sende en ny patron uten kostnad.

2. Tett eller sakte avløp

Dette er vanligvis forårsaket av matrester og fett som har gått ned i avløpet. Mange prøver å bruke avløpsrensevæske for å få fart på den langsomme avløpet, men det er ofte nødvendig å bruke et vaskestempel eller en avløpsslange for å løse problemet.

Det er enkelt å bruke et vaskestempel, men det er viktig å merke seg at du ikke bør bruke det hvis du allerede har lagt avløpsrens. Dette er fordi den etsende væsken kan sprute tilbake mot deg. For å bruke et stempel, plasser ganske enkelt munnen over det åpne avløpet og skyv stempelhåndtaket raskt opp og ned.

Hvis et stempel ikke gjør susen, kan det være på tide å bryte ut dreneringsslangen. Dette er en stiv metallspiral som stikker gjennom blokkeringer og åpner avløpsrøret. Hvis du har prøvd et stempel- og avløpsrenser og fortsatt har et tregt eller tett avløp, er det sannsynligvis på tide å ringe en rørlegger for å åpne avløpsfellen og bruke slangen.

Uansett hvilket tregt eller tett avløp du har i kjøkkenvasken eller kranen, er det viktig å ha riktig verktøy og kunnskap for å løse problemet. Stempel og avløpsslanger er avgjørende for ethvert kjøkken, spesielt når du har problemer med kjøkkenvask og kranproblemer. Med de riktige verktøyene kan du få kjøkkenet tilbake til det normale på kort tid.

reparasjon av kjøkkenvask og kran

3. Lekket vann på bunnen av vaskeskapet

Den vanligste årsaken til dette problemet er en lekkasje av avløpsrøret. Selv om du ikke føler deg komfortabel med å reparere avløpsrør, se under vasken med godt lys for å finne ut hvor lekkasjen kommer fra. Du vil kunne ansette en rørlegger med større selvtillit hvis du vet hvor problemet kommer fra.

En feilaktig vannforsyningstilkobling til kranen kan også forårsake lekkasjer i skapet. Dette er en mye mer alvorlig lekkasje enn bare en dryppende kran fordi det kan føre til en massiv og skadelig husflom dersom lekkasjen blir verre. Moderne kraner har vanligvis fleksible slanger som kobler vannforsyningsrør til kraner, og beslagene som lager disse koblingene kan strammes for hånd. Steng av vanntilførselsventilen som mater ledningen, og stram deretter koblingen for hånd med klokken. Slå på vannet igjen, se nøye etter lekkasjer. Ring en rørlegger hvis det ikke løser problemet å stramme koblingen for hånd. La vannet være slått av til en reparasjon er utført.

Vannsprut kan også lekke inn i vaskeskapet hvis tetningen eller forseglingen rundt vasken er defekt. Fjerning og utskifting av vaskkum kan være DIY-arbeid, eller du kan leie en altmuligmann. Rørleggere tar vanligvis ikke hjemmebesøk for å reparere feil tetningsmasse, selv om de fleste vil bruke tetningsmasse hvis de installerer en ny vask.

4. Defekt varmtvannsbeholder

Å ha en varmtvannsbeholder på kjøkkenet kan være en stor bekvemmelighet. Varmt vann er umiddelbart tilgjengelig for kaffe, te, varm sjokolade eller til og med instant suppe. Dessverre, som alle andre apparater, kan funksjonsfeil oppstå. Hvis varmtvannsdispenseren din ikke fungerer som den skal, fortvil ikke! Det er noen enkle løsninger for å få det til å fungere igjen.

Hvis du har en kjøkkenvask og/eller kran som ikke fungerer som den skal, kan det være årsaken til at varmtvannsbeholderen din ikke fungerer. Hvis vasken eller kranen er tilstoppet, vil det varme vannet ikke være i stand til å renne fritt og derfor ikke dispensere riktig. For å rydde opp i vasken eller kranen, bruk et stempel eller et rørrenseverktøy for å fjerne rusk som blokkerer avløpet.

Hvis det ikke gjør susen, kan det være på tide å sjekke varmtvannsventilen. Ventilen må åpnes i nærheten av varmtvannsbeholderen for å la varmtvann strømme gjennom. Hvis ventilen ikke åpnes, kan ikke varmtvann strømme, og varmtvannsbeholderen vil ikke fungere.

Hvis ventilen er åpen, men vannet fortsatt ikke renner, kan du prøve å tilbakestille bryteren. Hvis du merker at knappen er ødelagt, må du erstatte den med en ny.

På Nutshell

Det er viktig å huske at kjøkkenvasker og kraner er integrerte deler av kjøkkenet ditt, og de bør tas godt vare på. Med litt tålmodighet og kunnskap kan mange av de vanlige problemene enkelt løses med noen enkle DIY-løsninger. Prøv gjerne forskjellige tilnærminger og finn den som passer best for deg. Å ta deg tid til å vedlikeholde kjøkkenvasken og kranen på riktig måte, vil hjelpe deg med å nyte kjøkkenet ditt i mange år fremover og spare deg for penger i det lange løp.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg