Hvordan vaske badet? – Full guide til å holde baderommet rent og ryddig

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

1. Fyll badet med varmt vann. Dette gjør det enklere å vaske og fjerne smuss fra fliser og armaturer. 2. Ha i rengjøringsmiddel. Dette kan være et allroundrengjøringsmiddel, eller et spesielt baderomsrengjøringsmiddel. 3. Bruk en myk klut eller svamp og gå over alle fliser og armaturer. Husk å gå over hele badet, også bak og under vasken og toalettet. 4. Skyll godt med varmt vann. 5. Tørk av fliser og armaturer med en ren klut for å fjerne vannflekker.

Finn din Rørlegger i Oslo her

Les gjerne Hva er en Rørleggervakt her

Sånn holder du det rent

Daglig vask av baderomsflisene er den beste måten å holde badet rent. Følg disse enkle stegene, og badet ditt vil takke deg med en lang levetid: 1. Fjern alt avfall og smuss fra flisene og gulvet med en liten handholdt støvsuger. 2. Hell eddik eller husholdningsblekemiddel i en sprayflaske, og spray på fliser og gulv. 3. La blekemiddelet virke i 5-10 minutter, og skrubb deretter flisene og gulvet med en nylon svamp eller børste. 4. Skyll godt med varmt vann, og tørk deretter flisene med et håndkle. 5. Når flisene er tørre, kan du spraye dem med en antibakteriell spray for å forhindre at bakterier vokser.

Gjør det i denne rekkefølgen

Vaske badet på 5 enkle steg: 1. Fjern alt fra baderomsgulvet og veggene. Dette inkluderer alt fra håndklær og toalettartikler til små gjenstander og rengjøringsmidler. 2. Støvsug badet for å fjerne støv og smuss. Husk å rengjøre også rundt og under baderomsmøbler. 3. Skrubb badekaret, vasken, toalettet og gulvet med rengjøringsmidler for å fjerne flekker og smuss. 4. Vask baderomsveggene med rengjøringsmidler for å fjerne eventuelle flekker eller smuss. 5. Til slutt, vask hele badet med vann for å fjerne eventuelle rester av rengjøringsmidler.

Hvordan vaske badet mest effektivt

1. Fjern alt avfall og rusk fra badet. Bruk en støvsuger med en børstehode for å fjerne alt som kan ha samlet seg i hjørner eller på gulvet. 2. Skrubb alle flater med en egnet rengjøringsmiddel og en myk klut eller svamp. Husk å skrubbe godt under kanten av badekaret eller dusjkabinettet, samt rundt vasken og toalettet. 3. Skyll alle flater grundig med varmt vann. 4. Tørk alle flater med en myk, ren klut eller svamp. 5. Når alt er tørt, kan du spraye badet med et desinfiserende middel og la det virke i et par minutter. Skyll deretter badet grundig med varmt vann.

Hvordan opprettholde rent bad

Det er viktig å opprettholde rent bad for å unngå smitte og for å bevare verdien av boligen. Her er 5 enkle steg for å holde badet rent: 1. Daglig rengjøring: Rengjør badet hver dag med en mild såpe og varmt vann. Husk å rengjøre alle flater, inkludert vask, badekar, toalett og servant. Tørk badet godt etter rengjøring for å unngå at det blir flekker. 2. Utlekkasjer: Tørk opp vannsøl med en klut eller mop så snart de oppstår. Utlekkasjer kan føre til at vann blir stående på gulvet, noe som igjen kan føre til at flekker og mugg dannes. 3. Møkk: Fjern møkk og støv fra gulvet og flater med en støvsuger eller en mikrofiberklut. Møkk kan forurene badet og også være en fare for helsen. 4. Rengjør rutinemessig: Rengjør badet grundig en gang i uken med en god rengjøringsmiddel. Husk å rengjøre alle flater, inkludert vask, badekar, toalett og servant. Tørk badet godt etter rengjøring for å unngå at det blir flekker. 5. Oppbevar badet ryddig: Hold badet ryddig for å unngå at smuss og møkk bygger seg opp. Oppbevar rengjøringsmidler og andre gjenstander på et sted hvor de ikke kan bli skittent eller i veien.

Hvordan få sopp og skadedyrfritt bad

For å få ditt eget personlige spa hjemme, trenger du ikke å lete lenger enn til ditt eget bad. Med noen enkle triks kan du forvandle ditt daglige baderom til et avslappende, komfortabelt og bug-fri spa. Først og fremst, for å unngå å bringe inn skadelige insekter, må du sørge for at rommet er helt renset for støv og smuss. Bruk en mild rengjøringsmiddel for å vaske ned alle flater, inkludert dører og vinduer. For å gi badet ditt en ekstra vask, bruk en mild eddik- eller sitronsaftløsning til å tørke ned overflatene. Deretter må du sørge for at badet har god ventilation. Åpne vinduer og dører for å tillate frisk luft å komme inn i rommet. Du bør også investere i en vifte eller en luftfukter for å holde luften fuktig. Når du har sørget for at badet ditt er rent og fuktig, er det på tide å sette inn noen avslappende spa-elementer. For å gjøre dette, hent en liten beholder med is og legg noen av favoritt-aromatiske oljer i den. Plasser behovet i nærheten av vasken eller i dusjen, og nyt den avkjølende og forfriskende effekten. En annen flott måte å tilføre avslappende spa-atmosfære i ditt eget hjem er å bruke en musikalsk bakgrunn. Velg en beroligende sang eller instrumental musikk for å skape en rolig atmosfære. For å ta det hele et skritt videre, kan du investere i en liten fontene eller en bærbar boblebad for å nyte et deilig, forfriskende bad. Følg disse enkle tipsene, og du kan nyte et rolig, avslappende og bug-fri bad hjemme.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg