Alt du trenger å vite om installasjon av peis: En komplett guide

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Valg av riktig peis: Hva bør du tenke på?

Før du begynner med installasjon av peis, er det viktig å vurdere hvilken type peis som passer best for dine behov. Valgene er mange, og hver type har sine unike fordeler og ulemper.

Vedfyrt peis: En klassiker som aldri går av moten

En vedfyrt peis gir en autentisk atmosfære med knitrende flammer og naturlig varmespredning. Det gir også en estetisk sjarm som er uovertruffen. Men husk at vedfyrte peiser krever jevnlig vedlikehold og rengjøring av pipa.

Gasspeis: For deg med en travel hverdag

En gasspeis gir deg umiddelbar varme med et knappetrykk og krever minimalt med vedlikehold. Den er ideell for deg som ønsker en komfortabel opplevelse uten mye arbeid. Gasspeiser er også mer miljøvennlige sammenlignet med vedfyrte peiser.

Elektrisk peis: En moderne løsning

Elektriske peiser er enkle å installere, krever lite vedlikehold, og gir muligheten til å justere temperaturen med fjernkontroll. De er også trygge å bruke, noe som gjør dem ideelle for familier med små barn eller kjæledyr.

Klargjøring før installasjon: Viktige hensyn

BILDEFør selve installasjon av peisen, er det noen viktige skritt du må ta for å sikre en smidig og sikker prosess.

Plassering og reguleringer

Det er avgjørende å velge en passende plassering for din nye peis. Kontroller at du følger kommunale reguleringer og byggeregler som kan gjelde for installasjon av peis. Det er også viktig å forsikre deg om at plassen har tilstrekkelig ventilasjon.

Valg av fagfolk

Hvis du ikke er en erfaren håndverker, anbefales det sterkt å ansette profesjonelle for å gjøre jobben. Kvalifiserte fagfolk vet nøyaktig hvordan installasjon av peis skal gjøres på en sikker og effektiv måte.

Sikkerhetsaspekter: Ikke ta noen sjanser

Sikkerhet bør alltid være din høyeste prioritet når du vurderer installasjon av peis. Her er noen eksempler på hva du bør tenke på for å sørge for et trygt hjemmemiljø.

Røykrør og ventilasjon

Uansett hvilken type peis du velger, må du sørge for at røykrørene er korrekt installert og at ventilasjonen er god. For vedfyrte peiser, må pipa sjekkes og rengjøres regelmessig.

Brannsikring

Pass på at området rundt peisen er brannsikkert. Bruk materialer som kan tåle høye temperaturer og plasser brannslukningsapparat i nærheten.

Velkommen til peiskos: Slik får du mest ut av din nye peis

Når installasjonen av peisen er fullført, er det tid for å nyte de varme og koselige stundene. Sørg for å holde en jevnlig rengjørings- og vedlikeholdsrutine, og følg alltid produsentens anbefalinger for best mulig ytelse.Å ha en peis i hjemmet er mer enn bare en varmekilde. Det er et samlende element som bringer familie og venner sammen. Så, ta deg tid til å velge den peisen som passer best for dine behov, og nyt fordelene med denne fantastiske tillegg til hjemmet ditt.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg