7 ting hunden din hater ved deg

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Forbered deg på å få verden snudd på hodet når vi avslører noen av de ubehagelige sannhetene om forholdet vårt til våre firbeinte venner. Du kan bli overrasket over å høre at hunden din i stillhet har holdt ut de endeløse selfiene dine, de lange arbeidstidene dine og til og med forsøkene dine på å kle den opp til Halloween-fester. Men ikke bekymre deg, for dette blogginnlegget har som mål å bygge bro mellom hundens og menneskelig forståelse.

Så hvis du er klar til å ta en nærmere titt og omfavne litt tøff kjærlighet, les videre for å oppdage de syv tingene hunden din virkelig hater med deg.

7 ting hunden din hater ved deg

Forvirre hunden med forskjellige regler for dens samme oppførsel

Mange kjæledyreiere forvirrer utilsiktet hundene sine ved å godkjenne en bestemt oppførsel en dag og irettesette dem for samme oppførsel neste dag. Denne uberegnelige oppførselen fra kjæledyrseieren kan føre til følelser av stress og forvirring hos kjæledyret, noe som gjør det vanskelig for dem å forstå hva som forventes av dem.

La oss for eksempel si at kjæledyrhunden din ber om en bit av maten din, og at du gir den en smule eller to. Dagen etter, når du har gjester over og hunden din ber om mat igjen, irettesetter du den plutselig for tigger. Denne inkonsekvensen kan være frustrerende for hunden og kan føre til at den føler seg engstelig og usikker på oppførselen.

Et annet eksempel på inkonsekvent oppførsel er når kjæledyrseiere lar hundene hoppe på dem og gi dem oppmerksomhet, men så skjeller hunden for å hoppe på gjester. Denne typen oppførsel er forvirrende for kjæledyret og kan føre til at de føler seg engstelige og usikre på hva som er akseptabel oppførsel.

Det er viktig å huske at hunder trives med rutine og stabilitet. De liker et fast mønster av hva du må og ikke må, og det er opp til deg som kjæledyrseier å gi dem denne strukturen. Når du er i samsvar med reglene og forventningene dine, vil kjæledyrhunden din føle seg tryggere og tryggere på oppførselen.

Ulike kommandoer for en enkelt reaksjon fra hunden

Ulike kommandoer for en enkelt reaksjon fra hunden

Det er best å holde seg til et enkelt ord som svarer til en kommando fra deg som hunden din skal adlyde. Å bruke forskjellige ord som betyr det samme vil nok en gang forvirre kjæledyret i den gitte situasjonen. Det vil ikke være i stand til å gi det ønskelige svaret på bestillingen din. Derfor må hele menneskefamilien til hunden bruke et felles ord for hver kommando den sender ut til sistnevnte.

Hvis du for eksempel vil at hunden din skal sette seg ned, bør du holde deg til søkeordet «sitte». Ikke bruk forskjellige fraser som «ned», «sett deg», «bli sittende» osv., da det vil forvirre din pelskledde venn. Å bruke forskjellige nøkkelord for samme handling vil gjøre det vanskelig for hunden å forstå hva du vil at den skal gjøre, noe som kan føre til ulydighet.

Hunder oppfatter heller ikke menneskelig språk på samme måte som vi gjør. De er flinkere til å fange opp signaler som sendes gjennom kroppsspråket vårt. Det er best å knytte en passende fysisk oppførsel/kroppsholdning til det verbale signalet/søkeordet for en vellykket og lydig respons fra hunden.

Dessuten er konsistens nøkkelen når det gjelder å trene hunden din. Bruk alltid samme nøkkelord og kroppsspråk for samme kommando. Dette vil hjelpe hunden din til å forstå hva du vil at den skal gjøre og vil gjøre den mer lydig.

Å bruke forskjellige kommandoer for en enkelt reaksjon er ikke bare forvirrende for hunden din, men det kan også være frustrerende for deg. Hunden din kan kanskje ikke forstå hva du vil at den skal gjøre, noe som kan føre til at den oppfører seg dårlig.

Forventer at hunden din skal oppføre seg som et sivilisert menneske

Hunden din forstår ikke menneskelige konsepter som renslighet eller dyre ting. Å tygge på tøflene eller møblene dine, bjeffe høyt, snuse rundt og grave plenen din er naturlig atferd for en hund. De gjør bare det som faller naturlig for dem. Å prøve å undertrykke denne atferden kan føre til frustrasjon og angst hos kjæledyret ditt.

Det er best å vise tålmodighet overfor hundens uønskede oppførsel. Å straffe eller rope på hunden din for dens uønskede oppførsel kan skape frykt og angst hos dem. Prøv i stedet å omdirigere oppførselen deres til noe mer akseptabelt. For eksempel, hvis de tygger tøflene dine, gi dem en leke å leke med i stedet.

Å forstå hva hunden din hater med deg kan hjelpe deg med å forbedre forholdet til kjæledyret ditt. Det kan hende hunden din ikke liker det når du lar den være alene i lange perioder. De kan også mislike det når du skjeller dem ut eller bruker en hard tone. Hunder trives med positiv forsterkning, så det er viktig å belønne god oppførsel og rose dem når de gjør noe riktig.

Klemmer kjæledyret tett

Klemmer kjæledyret tett

Å klemme hunden din kan forårsake angst og ubehag. Mange mennesker ser på klem som en måte å vise hengivenhet og kjærlighet til de rundt dem, men i hundeverdenen er det en annen historie. Hunder tolker fysisk berøring, for eksempel en klem, som en visning av dominans og autoritet. Dette betyr at når du klemmer hunden din, kan den føles som om du hevder din dominans over dem.

I tillegg til dette har hunder ulike preferanser når det kommer til fysisk berøring. Akkurat som mennesker liker noen hunder å bli klemt, mens andre ikke gjør det. Det er viktig å være oppmerksom på hundens kroppsspråk når du prøver å klemme den. Tegn på ubehag kan inkludere å unngå øyekontakt, prøve å bevege seg bort, snu hodet i motsatt retning, holde munnen lukket eller slikke leppene og trekke ørene bakover.

Hvis hunden din viser noen av disse tegnene, er det best å respektere grensene deres og unngå å klemme den. Prøv i stedet å finne andre måter å vise din hengivenhet på, for eksempel forsiktig klapping eller å tilby dem godbiter.

Det er også viktig å merke seg at hunder kan reagere forskjellig på forskjellige mennesker. Hunden din tåler kanskje klemmer fra ett familiemedlem, men føler seg redd når en annen forsøker den samme handlingen. Det er derfor det er avgjørende å observere hundens reaksjoner og justere oppførselen din deretter.

Forstyrr hundens søvn

Hunder kan lett bli sjokkert av plutselige eller impulsive berøringer mens de sover, spesielt hvis hørselsevnen har blitt svekket på grunn av alder eller andre årsaker. Det er derfor det er viktig å være forsiktig og treg når det gjelder å vekke hunden din. Øm berøring eller å snakke med kjæledyret ditt kan bidra til å vekke dem uten å forårsake unødig stress eller ubehag. Det er også viktig å være klar over hundens individuelle behov og preferanser når det kommer til søvn. Noen hunder kan kreve mer søvn enn andre og må kanskje stå uforstyrret i lengre perioder.

En av de vanligste årsakene til stress og angst for hunder er å bli vekket brått, spesielt hvis de ikke er i stand til å høre lyder som nærmer seg, som fottrinn. Dette kan spesielt gjelde for eldre hunder, som kan ha svekkede hørselsevner. I disse tilfellene er det best å la hunden din våkne av seg selv, naturlig.

Hvis du har barn hjemme, er det viktig å lære dem om viktigheten av å være mild og respektfull når det gjelder å vekke en sovende hund. Å lære barna å være oppmerksomme på kjæledyrets behov og preferanser kan bidra til å skape et lykkeligere og sunnere forhold mellom hunden og familien din.

La kjæledyret ditt være alene i lange timer

Hunden din kan føle seg neglisjert og engstelig, noe som fører til negativ atferd som tygging, overdreven bjeffing, eller til og med avføring og urinering inne i huset. Det er viktig å forstå at hunder er sosiale dyr og trenger samhandling med flokkens medlemmer, som inkluderer deres menneskelige familie. Når du adopterer en hund, blir du dens flokkmedlem, og ditt fravær i lengre perioder kan forårsake stress og angst hos kjæledyret ditt.

Så hva kan du gjøre for å sikre hundens velvære når du må være borte i timevis av gangen? En løsning er å be en venn eller slektning komme innom hver dag og tilbringe tid med hunden din. Dette kan inkludere å ta dem en tur, leke med dem, eller bare gi litt selskap og oppmerksomhet. Du kan også vurdere å leie en hundekjører eller dyrepasser for å hjelpe til med å ta vare på hunden din i løpet av dagen.

Hvis du ikke har noen tilgjengelig for å hjelpe, kan du vurdere å kontakte fellesskapet ditt for å få støtte. Du har kanskje en nabo som elsker dyr og som gjerne hjelper til med å passe hunden din i løpet av dagen. Alternativt kan du bli med i en lokal hundeturgruppe eller leie en profesjonell hundeluftingtjeneste for å gi kjæledyret ditt sårt tiltrengt trening og sosialisering.

Å la hunden være alene i lange timer kan være vanskelig, men det trenger ikke å være en permanent situasjon. Med litt innsats og støtte kan du sikre hundens velvære og lykke, selv når du må være borte fra hjemmet.

Gir ikke nok mental/fysisk stimulering

Det vanligste hunder hater er å ikke gi dem nok mental og fysisk stimulering, og en sjanse til å utforske naturen. Hunder er nysgjerrige skapninger og elsker å utforske omgivelsene. De bruker luktesansen til å oppdage særegne lukter og tilstedeværelsen av spennende ting langs veien. Faktisk er lukting en viktig aktivitet for hunden din for å forstå verden rundt den.

Gir ikke nok mentalfysisk stimulering

Å ta hunden med på vanlige turer er avgjørende for dens helse og velvære. Det er imidlertid ikke nok å bare gå rundt i nabolaget. Hunder må kunne utforske og ta inn i naturen rundt seg. Dette betyr å gi dem tid til å snuse rundt og utforske omgivelsene etter at de har gjort virksomheten sin.

Du kan også legge til en nyhet i hundens rutine ved å introdusere den til en ny tursti nå og da. Dette vil ikke bare holde hunden mentalt stimulert, men også hjelpe den å brenne av overflødig energi, noe som kan føre til destruktiv atferd.

Planlegger du å reise med din pelskledde venn? I så fall, sørg for at du kjøp lite hundebur til reise. Det holder ikke bare hunden din trygg, men gjør det også mye enklere for deg å reise.

Å ikke gi hunden din nok mental og fysisk stimulering kan føre til en rekke atferdsproblemer. Hunder som kjeder seg eller er understimulerte kan ty til destruktiv atferd som å tygge eller grave. De kan også bli engstelige eller rastløse, noe som kan føre til overdreven bjeffing eller sutring.

Siste tanker

Å forstå hvordan hundene våre tenker, føler og oppfører seg er avgjørende for å bygge et sterkt og sunt forhold til dem. Selv om det er viktig å elske og bry seg om våre pelskledde venner, er det like viktig å gjenkjenne deres misliker og misliker.

Ved å gjøre det kan vi lære å unngå tingene de forakter og fokusere på tingene de elsker, og til slutt skape et lykkeligere og mer tilfredsstillende liv for både oss og våre elskede kjæledyr.

Så la oss gjøre en bevisst innsats for å lytte til hundene våre, respektere deres grenser og verne om båndet vi deler med dem.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg