5 vaner som kan føre til blokkerte avløp

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 97 33 88 99 (døgnåpent)

Hjem er der hjertet er, eller så har det blitt sagt mye. Og hva hjertet angår er det også viktig med et hygienisk bad. Blokkerte avløp er imidlertid et problem for mange mennesker som bor i fjellområder. Dette er på grunn av mangelen på riktig dreneringssystem, som ikke klarer å holde avløpet rent.

Tørt vær gjør at avløpet blir tett med materiale som hår, skitt, såpe og alt annet som faller ned i avløpet. Så det er viktig å være like oppmerksom på både vedlikehold og rengjøring av avløpene.

Tilstoppede avløp kan være til stor ulempe i hjemmet ditt. Enten du har en kjøkkenvask som ikke renner eller et badekar som ikke vil tømmes, har du et stort problem på hendene. I dette blogginnlegget skal vi ta en titt på 5 vaner som kan føre til tette avløp og gi deg noen raske tips til hvordan du kan unngå å lide av dette problemet. La oss komme i gang!

1. Skyll mer enn bare 3 PS ned på toalettet

Blokkerte avløp forblir bane av huseiere overalt. Fra tette toaletter til servanter med sikkerhetskopi, det er en plage som vi alle har måttet håndtere på et tidspunkt. Dessverre er problemet ofte forårsaket av å skylle gjenstander ned i toalettet som ikke hører hjemme der.

Det er allment kjent at de eneste tingene som bør skylles ned i toalettet er de tre P-ene: tiss, bæsj og papir. Imidlertid er mange mennesker ikke klar over at det å skylle noe annet – som babyservietter, bleier og kvinnelige hygieneprodukter – kan føre til alvorlige problemer.

Selv om noen av disse varene markedsføres som “skyllbare” våtservietter, er de ofte laget av en kombinasjon av bomull og plast, som ikke brytes ned lett. Som et resultat kan de føre til tette rør og tette avløp.

For å forhindre tette avløp, bør du være oppmerksom på denne vanen og prøve å begrense mengden toalettpapir du bruker. Du bør også velge å kaste alle gjenstander som ikke passer inn i 3 Ps-kategorien, i stedet for å skylle dem ned i toalettet.

2. Kast matrester ned i kjøkkenvasken

Å kaste matrester i kjøkkenvasken er en altfor vanlig vane som kan føre til tette avløp. Jada, når du nettopp er ferdig med middagen, kan det virke som en enkel løsning å skrape av rester og sende dem videre. Å gjøre det kan imidlertid få katastrofale konsekvenser.

Matrester samler seg i U-bøyningen av kjøkkenvaskens rør, og begrenser sakte vannstrømmen og får den til å stoppe opp. Selv kaffegrut kan forårsake denne blokkeringen, så det er best å unngå å tømme dem ut i vasken.

Kast matrester ned i kjøkkenvasken

Hvis du er bekymret for hva du skal gjøre med matrester, ikke bekymre deg – det finnes mange løsninger. Kompostering er en fin måte å bruke matrester på, siden du kan bruke den resulterende jorda til å gjødsle hagen din. Alternativt kan du velge et avhendingssystem for matavfall som maler skrapene slik at de enkelt kan passere gjennom rørene dine.

Det er også verdt å vurdere å sette opp et resirkuleringsprogram i nabolaget ditt. Ikke bare er dette en miljøvennlig løsning, men det kan bidra til å redusere mengden avfall på kjøkkenet ditt.

Når det gjelder å kaste matrester, lønner det seg å ta seg tid til å gjøre det riktig. Ved å unngå å skrape matrester ned i kjøkkenvasken, kan du spare deg selv for utgiftene og bryet med å håndtere tette rør lenger ned i linjen.

3. Bli kvitt matolje via dreneringssystemet

Uansett hvilken type matolje du bruker på kjøkkenet ditt, er det viktig å ikke kaste overflødig olje ned i kjøkkenvasken. “Olje og vann blandes ikke” er et ordtak som er like sant i hjemmet som når det diskuteres et oljesøl i havet.

Når eventuell matoljerester helles ned i kjøkkenvasken, vil den avkjøles i rørene og stivne. Denne tyktflytende oljen kombinert med matrester og raskt innsnevrede rør i dreneringssystemet vil til slutt resultere i et blokkert avløp.

Derfor, når du er ferdig med å bruke matolje, hell den tilbake i en beholder, forsegl lokket og plasser det i beholderen. Dette vil bidra til å unngå rørleggerproblemer på grunn av oppbygging av matolje.

Det er viktig å være klar over at å helle matolje ned i vasken er en vane som kan føre til tette avløp. Tilstoppede avløp kan være til sjenanse da de kan forstyrre din daglige rutine og forårsake kostbare rørleggerreparasjoner.

Ved å kaste matolje på riktig måte kan du bidra til å forhindre potensiell skade på dreneringssystemet. For de som bruker matolje regelmessig, kan det være gunstig å investere i en fettutskiller og lede spilloljen ned i den. Dette vil bidra til å redusere risikoen for blokkeringer i avløpssystemet.

4. Dårlig vedlikehold = blokkerte avløp

Vedlikehold av avløpet er en viktig del for å holde hjemmet i gang. Inkonsekvent eller dårlig slukvedlikehold kan føre til tette sluk, noe som ingen ønsker å forholde seg til. Dårlig avløpsvedlikehold, noen ganger referert til som “drenering”, kan omfatte en rekke ting, for eksempel å ikke holde dusjavløpet fri for hår og såperester eller ikke holde kjøkkenvasken fri for matpartikler.

vedlikehold av tette avløp

Problemet med tette avløp er at de kan forårsake alle slags problemer. Ikke bare kan de skape en ubehagelig lukt, men de kan også forårsake flom og vannskader. Videre kan det å håndtere problemet være en lang og kostbar prosess, siden det krever kostbare reparasjoner for å tømme avløpet og gjenopprette riktig drenering.

Dette er grunnen til at det er viktig å ta seg tid til å ta hensyn til avløpet og sørge for at de vedlikeholdes riktig. Regelmessig rengjøring og tømming av avløpet kan bidra til å forhindre blokkeringer og spare penger i det lange løp.

En av de mest effektive måtene å redusere risikoen for tette avløp er å sørge for at du ikke skraper eller heller matrester og andre store partikler ned i vasken. Når det kommer til dusjen, bør du også rengjøre og tømme avløpet regelmessig for å sikre at det er fritt for såpeskum og hår.

5. Tømme kattesand i avløpet

Når kattesand skylles ned i toalettet, kan det sette seg fast i rørene, og føre til tette avløp og rørleggerproblemer. Kitty-strø er en kombinasjon av leire og andre materialer som kan utvide seg når det kommer i kontakt med vann. Hvis en stor nok mengde kattesand spyles, kan det danne en tett i rørene og resultere i en kostbar rørleggerreparasjon.

Vanligvis er den beste måten å kvitte seg med brukt kattesand på å øse den opp i en plastpose, knytte den sammen og legge den i søpla. Dette er et mye sikrere og mer pålitelig alternativ enn å skylle det ned i toalettet. Det beste systemet for avhending av kattesand er å bruke en søppelkasse med rist eller beskyttelse som skiller søppelet fra avfallet. Dette gjør at du enkelt kan øse avfallsmaterialene i en egen pose og kaste dem i søpla.

I tillegg til å unngå rørleggerproblemer, bidrar riktig avhending av kattesand også til å redusere spredningen av sykdom. Katteavfall kan inneholde parasittiske organismer som kan forårsake alvorlige sykdommer hos mennesker og andre dyr, så det er viktig å avhende det på riktig måte.

Sammendrag

Blokkerte avløp kan være en stor hodepine for mange huseiere. For å unngå å oppleve dette problemet, er det viktig å være klar over de 5 vanene som kan føre til tette avløp. Disse vanene inkluderer å legge igjen matrester i vasken, bruke for mye kjemikaliebaserte rengjøringsprodukter, ikke rengjøre avløpet regelmessig, helle fett og fett ned i vasken og skylle gjenstander ned i toalettet som ikke bør skylles. Ved å være oppmerksom på disse vanene og ta de nødvendige skrittene for å unngå dem, kan du bidra til at avløpet ditt forblir rent og klart.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg