5 ting rørleggeren din vil at du skal vite!

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Rørleggerarbeid er en av de tingene vi egentlig ikke tenker på før det begynner å gå dårlig.

Huset ditt kan bli oversvømmet på grunn av rørleggerulykker eller uforsiktighet. Noen av dem er utenfor vår kontroll, men andre er forårsaket av dine tidligere valg.

Mange huseiere vet ikke engang at de er en større trussel mot rørleggerarbeid enn noe annet. Deres vaner alene kan ødelegge avløpene eller rørene og hindre dem i å fungere, selv om de prøver å ikke tette til ting. Dersom du har en CO2 flaske gass liggende, bør du ikke prøve å bruke dette før du ringer rørlegger, da dette er fagarbeid.

Å forstå de vanlige feilene bedre kan hjelpe deg å unngå uheldige situasjoner. Sjekk ut denne artikkelen for å lære mer!

Slutt å helle fett i sluket!

Hvis du dumper fett som baconfett, frityrolje eller andre stoffer ned i kjøkkenvasken, kan du ende opp med en utrolig høy regning.

Fett fortsetter å koagulere etter at det er avkjølt, noe som resulterer i et tett avløpssystem. Når rørene dine begynner å slutte å fungere, kan rørfett være det store problemet.

La fettet avkjøles og kast det i søpla der det hører hjemme

Unngå frosne rør ved å la vannet renne

Hvis du har hatt problemer med frosne rør tidligere, fryser de sannsynligvis igjen så fort det blir kaldt ute. Og når det skjer, vil du ikke ha vann og plutselig bli møtt med ødelagte rør.

For å beskytte mot frysing, spesielt når temperaturen synker over natten, kan du åpne kranen litt for å starte en jevn drypping.

Se hvordan rør fryser sprekker!

Ikke sett alt for mye under vasken

Vannlåsene, de buede rørene under vasken, er helt nødvendige for å hindre at kloakkgasser kommer inn i hjemmet ditt. De lar avløpsvannet passere uten hindringer, samtidig som de forhindrer at kloakkgass kommer inn i hjemmet ditt.

Ofte plasseres masse forskjellig rundt vannlåsen. Problemet med dette er at den kan løsne hvis det blir for trangt der, noe som fører til en stor lekkasje!

Du kan forhindre lekkasjer ved å holde området under vasken rotfritt.

Ikke prøv å fiks alt selv

Hvis du har et større rørleggerprosjekt, er det lurt å ringe en rørlegger fra første stund. Hvis du ikke kjenner dine egne begrensninger, kan du ende opp med å betale mer for en proff for å fikse amatørfeilene dine.

Skru av vannet før du reiser på en ferie

Her er den verste delen av ferien, når du kommer tilbake etter to uker og oppdager at huset ditt er oversvømmet.

Slå av hovedvannventilen før du drar med familien!

For å unngå store oppryddinger og utgifter bør du også åpne noen få vask- eller badekarkraner. Vask og badekarkraner gir en enkel måte å kontrollere vannstrømmen uten mye anstrengelse.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg