5 billige ideer til oppussing av baderommet

Vi dekker hele Norge

Ring oss og få et uforpliktende tilbud på tlf: 489 19 380 (døgnåpent)

Er du lei av å gå inn på et trist og utdatert bad hver morgen? Drømmer du om et luksuriøst, spa-lignende fristed der du kan slappe av etter en lang dag? Vel, du trenger ikke en heftig bankkonto for å forvandle badet ditt til en oase av avslapning! 

I dette blogginnlegget avslører vi fem rimelige baderomsoppussingsideer som vil gjøre deg både imponert og inspirert. Vi har alt fra enkle gjør-det-selv-prosjekter til budsjettvennlige oppgraderinger. Spenn deg fast og gjør deg klar til å gi badet ditt den makeoveren det fortjener!

Begrens antall fliser

I stedet for å legge fliser på hver eneste centimeter av badet, bør du heller fokusere på områder som gjør inntrykk. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er å legge fliser på gulvet, som ofte er det første folk legger merke til når de kommer inn på badet. Ved å velge en vakker og slitesterk flis til gulvet kan du skape et visuelt imponerende blikkfang uten at det koster skjorta.

Et annet kostnadsbesparende alternativ er å flislegge kun én horisontal stripe langs veggen, for eksempel rundt servantskapet eller over badekaret. Denne strategiske plasseringen gir badet et elegant preg og gjør det mulig å vise frem en dyrere og mer kunstnerisk flisdesign. Hvis du kombinerer denne aksentflisen med et rimeligere alternativ på de øvrige veggene, kan du oppnå et eksklusivt utseende til en brøkdel av prisen.

Hvis du er fast bestemt på å bruke dyre og kunstneriske fliser, men ønsker å holde deg innenfor budsjettet, kan du vurdere å bruke dem sparsomt som dekorative aksenter. Ved å bruke disse iøynefallende flisene på bestemte steder, for eksempel i dusjnisjen eller som en kant rundt speilet, kan du skape et fantastisk blikkfang uten å måtte bruke dem på hele badet. På denne måten blir de dyre flisene mer iøynefallende, og du sparer mye penger ved bare å bruke dem på utvalgte områder.

For å maksimere budsjettet ytterligere kan du vurdere alternative materialer eller overflater som etterligner utseendet til de dyre flisene. Det finnes mange kostnadseffektive alternativer på markedet, for eksempel vinyl- eller laminatgulv som på en overbevisende måte etterligner utseendet til naturstein eller keramiske fliser. Disse alternativene gir betydelige kostnadsbesparelser, krever mindre vedlikehold og er enkle å legge, noe som gjør dem til et praktisk valg for budsjettbevisste huseiere.

Spar penger på benkeplater

Spar penger på benkeplater

Billig baderomsoppussing handler om å finne kreative løsninger som ikke koster skjorta. Du kan få et unikt og stilig utseende uten å bruke en formue ved å omgjøre en kommode til en vaskesokkel. I tillegg gir dette gjør-det-selv-prosjektet deg mulighet til å vise frem kreativiteten og håndverket ditt.

Å lage en kommodevask er relativt enkelt og krever bare tre trinn. Først må du skjære ut toppen av kommoden for å få plass til en vask. Mål nøye for å sikre god passform, og bruk en sag til å skjære de nødvendige kuttene. Dette trinnet kan kreve litt presisjon, så ta deg god tid og dobbeltsjekk målene før du skjærer.

Gå deretter gjennom kommoden innvendig og se om det er skuffer som må kuttes ut eller fjernes for å få plass til avløpssystemet. Avhengig av kommodens utforming kan det hende at du må gjøre noen justeringer for å sikre at rørene ligger riktig. Igjen må du ta hensyn til målene og gjøre de nødvendige tilskjæringene nøyaktig.

Til slutt må du skjære hull i baksiden av kommoden for å få plass til rørene. Disse hullene gjør det mulig å koble vasken til vann- og avløpssystemet. Bruk et bor med riktig størrelse til å lage hullene, og sørg for at de er på riktig sted i forhold til avløpssystemet.

Når du er ferdig med disse tre trinnene, har du en kommodevask som er klar til å installeres på badet. Det er en kostnadseffektiv og kreativ måte å forvandle baderommet ditt på og skape et statement. Du kan også tilpasse kommoden til din egen stil ved å male eller beise den slik at den matcher baderomsinnredningen.

Det er viktig å rådføre seg med en beste rørlegger i Oslo når du ombygger badet ditt for å sikre at rørleggersystemet ikke bare er funksjonelt, men også effektivt og trygt.

Vurder å male

Før du griper penselen og ser for deg et nytt fargevalg, bør du ha et par ting i bakhodet. Først og fremst vil det å male badet ta lengre tid enn du kanskje tror. Selv om det kanskje er husets minste rom, krever de intrikate detaljene at du maler sakte og forsiktig rundt ulike elementer som vindu, badekar eller dusj, vask, speil, toalett, bryterplater, vegghjørner og til og med gulvet. For å sikre en feilfri finish trenger du et godt utvalg av malertape, slik at du får rene linjer og unngår utilsiktede flekker.

En annen viktig faktor å ta hensyn til er fuktighetsnivået på badet. Baderom er utsatt for mugg og jordslag på grunn av den konstante eksponeringen for fuktighet og temperaturendringer. For å motvirke dette anbefales det på det sterkeste å investere i satengmaling av høy kvalitet. Denne malingstypen gir ikke bare veggene et elegant preg, men danner også en beskyttende barriere mot fuktighet og bidrar til å forhindre muggsopp. 

Husk også å ta tak i taket. Ved å bruke en baderomsmaling som er spesielt utviklet for å motvirke muggvekst, sikrer du at det nymalte baderommet holder seg rent og rent.

Oppdater armaturene dine

Oppdater armaturene dine

Ved å fokusere på å oppdatere armaturene kan du forvandle badet til et stilig og innbydende rom uten å bruke en formue.

Lysarmaturer, servantkraner, håndkleholdere og skuffetrekk kan virke som små og ubetydelige elementer på badet, men de er helt avgjørende for det estetiske uttrykket. Disse armaturene blir ofte oversett når man planlegger å pusse opp badet, men de kan være med på å heve utseendet og følelsen av rommet.

En av de største fordelene med å oppdatere armaturene er at det kan være en relativt rimelig måte å fornye badet på. I motsetning til større oppussingsarbeider som krever store økonomiske investeringer, er det mulig å oppdatere armaturene med et stramt budsjett. Du kan oppnå en betydelig forvandling uten å ruinere deg ved å velge rimelige alternativer.

Vurder å bytte ut utdaterte eller utslitte armaturer med moderne og energieffektive alternativer når det gjelder belysning. Velg armaturer som passer til stilen på badet og som gir riktig belysning. Enten du foretrekker elegant og moderne design eller vintageinspirerte armaturer, finnes det mange alternativer som passer dine preferanser og ditt budsjett.

Gjør baderommet mer miljøvennlig med oppgraderinger

Den enkleste og mest effektive måten å gjøre badet ditt mer miljøvennlig på er å installere toaletter, vasker og dusjhoder med lavt vannforbruk. Disse armaturene er designet for å bruke mindre vann uten at det går på bekostning av ytelsen. Ved å bytte ut det gamle toalettet med en modell med lavt vannforbruk kan du redusere vannforbruket med opptil 60 %. Dette bidrar ikke bare til å spare vann, men reduserer også vannregningen, slik at du sparer penger hver måned.

Et annet godt alternativ for en miljøvennlig oppgradering av badet er et vannbesparende dusjhode. Disse innovative armaturene er designet for å redusere vannforbruket uten at det går ut over vanntrykket. Faktisk gir mange vannbesparende dusjhoder en like god dusjopplevelse som tradisjonelle dusjhoder. Og det beste av alt? De koster ofte det samme, om ikke mindre, enn vanlige dusjhoder. Så du kan begynne å spare vann og penger uten å bruke en formue.

Når det gjelder kraner, kan det også gjøre en stor forskjell å velge vannbesparende alternativer. Se etter kraner med lufting, som blander luft med vannet for å redusere vannmengden uten at det går på bekostning av trykket. Disse luftingskranene kan hjelpe deg med å spare opptil 30 % vann sammenlignet med standardkraner. I tillegg er de tilgjengelige i en rekke ulike stiler og utførelser, slik at du kan finne en som passer perfekt til baderomsinnredningen din.

Sammendrag

Å pusse opp badet trenger ikke å være en kostbar affære. Ved å tenke utenfor boksen og være oppfinnsom kan du skape et luksuriøst fristed med et lite budsjett. Enten du gjenbruker ting du allerede har eller finner budsjettvennlige alternativer, finnes det mange måter å forvandle badet til et rom som gjenspeiler din unike stil og smak. 

Så ikke la pengene stoppe deg fra å skape ditt drømmebad. Med kreativitet og smart shopping kan du få lommeboken til å smile samtidig som du oppnår et fantastisk resultat. Gjør deg klar til å slippe løs din indre interiørdesigner og skape et bad som vil få gjestene dine til å måpe.

Innlegget er betalt – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Del innlegg

Andre populære innlegg